تداخلات دارويي با روش‌هاي پيشگيري از بارداري


 

نويسنده:دکتر محمد اسلامي




 
در گذشته، يک‌سري اطلاعات پزشکي در اختيار مردم قرار گرفت که متاسفانه اين اطلاعات متناسب با تغييرات کتب پزشکي اصلاح نشده؛ مثلا باورهايي که در مورد روش‌هاي پيشگيري از باردراي وجود داشت، بايد متناسب با علم روز اصلاح مي‌شد اما هنوز که هنوز است مي‌شنويم خانمي که به دليل عفونت مختصر، آموکسي سيلين يا هر آنتي‌بيوتيک ديگري مصرف مي‌کند، از مصرف قرص ضدبارداري پرهيز مي‌کند و مي‌گويد: «براي سلامتي‌ام ضرر دارد که اين دو را با هم بخورم!» در حالي که پژوهش‌ها نشان داده است مصرف اين آنتي‌بيوتيک‌هاي معمول، هيچ ارتباطي با استفاده از قرص پيشگيري ندارد و صرفا دو سه استثنا داريم:
در مورد آمپول‌هاي يک‌ماهه نيز هيچ تداخل دارويي وجود ندارد و فقط دو مورد نام برده شده (ريفامپين و داروهاي ضدصرع) احتياط مصرف دارد و بايد روش ديگري را به کار بگيريد. در آمپول‌هاي سه‌ماهه نيز هيچ مشکل و تداخلي با آنتي‌بيوتيک و داروهاي روتين آن ندارد. در مورد تداخلات دارويي با آي‌يو‌دي هم بايد گفت خوشبختانه چون مکانيسم اثر آي‌يو‌دي متفاوت است، با هيچ‌کدام از داروها مشکلي ندارد و تداخل اثر نخواهد داشت.
در قديم، باور نادرست ديگري وجود داشت که اگر کسي آي‌يو‌دي داشته باشد و قرص بروفن يا آسپرين بخورد، اثربخشي آي‌يو‌دي او کم مي‌شود و امکان بارداري ناخواسته‌اش وجود دارد؛ در حالي که تحقيقات جديد مي‌گويد داروهاي ضددرد و التهاب هيچ مشکلي با اثربخشي آي‌يو‌دي ندارند و نبايد نگران بود. در مورد روش کاندوم هم جاي هيچ صحبتي نيست چون قطعا اين روش هيچ تداخل و مشکلي با داروهايي که مي‌خوريد ندارد. درباره بستن لوله‌ها نيز، چه در خانم‌ها و چه آقايان، چون قبل از انجام عمل، معاينات و بررسي‌هاي معمول دارند؛ با تداخل خاصي مواجه نخواهند شد.
منبع:www.salamat